Articolul 7
Orice vehicul care circula pe drumurile publice trebuie sa corespunda normelor tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si utilizarea conform destinatiei.
Articolul 8
Pentru a fi conduse pe drumurile publice, fiecare autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa fie dotat cu trusa medicala de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si un stingator de incendiu, omologate.
Articolul 9
1) Pentru a fi înmatriculate, înregistrate sau admise în circulatie, autovehiculele si tractoarele agricole sau forestiere, remorcile si tramvaiele trebuie sa fie omologate în conditiile legii.
2) Categoriile de vehicule care pot fi admise în circulatie fara a fi omologate se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor, cu avizul Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General al Politiei Române.
3) Documentul care atesta omologarea este cartea de identitate a vehiculului, eliberata în conditiile legii.
4) Pentru a fi mentinute în circulatie, vehiculele înmatriculate sau înregistrate, cu exceptia masinilor autopropulsate cu o viteza maxima constructiva care nu depaseste 25 km/h, a autovehiculelor cu senile, a tramvaielor si a vehiculelor cu tractiune animala, se supun inspectiei tehnice periodice, conform legislatiei în vigoare.
5) Inspectia tehnica periodica se efectueaza în statii autorizate sau în reprezentante R.A.R., conform legislatiei în vigoare.
6) Pentru autovehiculele si tractoarele agricole sau forestiere apartinând institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, inspectia tehnica periodica se poate efectua si în statii proprii, autorizate potrivit legii.
Articolul 10
1) Este interzisa circulatia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de raspundere civila auto pentru pagube produse tertilor prin accidente de circulatie, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatricularii, precum si a vehiculelor înregistrate al caror termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat ori este anulata.
2) Constatarea deficientelor vehiculelor se face de catre politia rutiera, iar verificarea starii tehnice a vehiculelor aflate în trafic pe drumurile publice se face de catre politia rutiera, împreuna cu institutiile abilitate de lege.