Semnalele politistului

atentie oprire

Atentie oprire

Bratul ridicat vertical semnifica "Atenție, oprire!" pentru toti participantii la trafic care se apropie, cu excepția conducatorilor de vehicule care nu ar mai putea opri în conditii de siguranta.
Dacă semnalul este dat intr-o intersectie, aceasta nu impune oprirea conducătorilor de vehicule care se afla deja angajati în traversare.
oprire

Oprire

Bratele politistului rutier intinse orizontal inseamna "Oprire!" pentru toti participantii la trafic care, indiferent de de sensul lor de mers, circula din directiile intersectate de bratele intinse.
oprire

Oprire

Bratele politistului rutier intinse orizontal inseamnă "Oprire!" pentru toti participantii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circula din directiile intersectate de bratele intinse. Dupa ce a dat aceasta comanda, politistul rutier poate sa coboare bratele, pozitia sa insemnand de asemenea "Oprire!" pentru toti conducatorii de vehicule care circula din fata ori din spate.
oprire

Oprire

Bratul sau bratele întinse orizontal semnifică "Oprire!" pentru toti participantii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circula din directia sau directiile intersectate de bratul sau bratele intinse.
In situatia din imagine, semnificatia semnalului este aceea de "Oprire!" pentru cei care vin din spatele politistului.
oprire

Oprire

Balansarea cu bratul, pe verticala, a unui dispozitiv cu lumină rosie ori a bastonului reflectorizant pe timp de noapte, semnifica "Oprire!" pentru participantii la trafic spre care este indreptat.
mariti viteza

Mariti viteza

Rotirea vioaie a bratului semnifica marirea vitezei si grabirea traversarii drumului de catre pietoni, daca acest semnal li se adreseaza.
reduceti viteza

Reduceti viteza

Balansarea pe verticală a brațului întins orizontal de către polițistul rutier, semnifică pentru conducătorii de vehicule, reducerea vitezei.

Semnalele politistului de pe motocicleta politiei